Események

Korábbi események
Tartalomfelelős:

Kollégáink a Rába és a Mura mentén segítenek az árvízvédekezésben

2014. szeptember 15., hétfő 20:10

Kollégáink a Rába és a Mura mentén segítenek az árvízvédekezésben

 

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 20 munkatársa indult el, vasárnap hajnalban a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területére a 06.03. Szentgotthárdi árvízvédelmi szakaszra a Szentgotthárdi Védelmi Központba, hogy segítséget nyújtson a Rába vízgyűjtőjére lehullott jelentős csapadék hatására kialakult árhullámok elleni védekezésben.

2014. szeptember 14.-én a 06.03 szentgotthárdi árvízvédelmi szakaszon az árhullám levonult, ezért kollégáink tovább vezénylésére került sor a 06.02 körmendi árvízvédelmi szakaszra, ahol III. fokú árvízvédelmi készültségi fokozat van érvényben.

2014.szeptember 16.-án reggel 6.00 órától már a Murai védvonalon fognak védekezni.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság döntése értelmében az osztag 6 fő műszaki szakemberből és 14 fő fizikai dolgozóból (gát- és csatornaőrökből) áll. A csapat tagjai többek között műszaki irányítói feladatokat látnak el, közreműködnek a szükséges szivattyúzásokban, továbbá figyelő és jelentő szolgálatot teljesítenek. A kialakult ár és belvízvédelmi helyzet és az átvezényelt kollégák munkájának koordinálása érdekében a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság központi műszaki ügyelete 24 órás szolgálatot lát el.

 

Zsoldos Andrea

Utolsó módosítás: 2014. szeptember 15., hétfő 20:13