Képes összefoglaló Orbán Viktor miniszterelnök igazgatóságunk árvíz védekezési tevékenysége idején tett látogatásáról - 2013.06.10.
Önkormányzati védmű kiépítése Kisapostagon

Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Bakondi György altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Fejér megyében, Ercsiben, Kisapostagon, majd Bátán személyesen ellenőrizte az árvízvédelmi előkészületeket, ezt követően megtekintette a védvonalon folyó munkákat.Kisapostagon Kiss Jenő, Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 04.04. árvízvédelmi szakasz védelemvezetője, tájékoztatta a miniszterelnököt a területet érintő árvízi helyzetről.


Orbán Viktor, Dr. Dorkota Lajos és Kiss Jenő

Terep bejárása a szakaszvédelem vezetővel


Ercsiben megerősítésre került a Rába-patak védműve, és a Bajcsy-Zsilinszky utca védelmét biztosító nyúlgát.

A látogatás a Tolna megyei Bátán zárult, a legveszélyeztetettebb településen, ahol már készül az ideiglenes védmű kiépítése. Várhatóan szerdán, az eddigi legnagyobb vízállást meghaladó szinten tetőzik majd a dunai árhullám.


Tájékozódás a bátai helyzetről


A miniszterelnök úr és Báta polgármester-asszonya kíséretében Dr. Csonki István a Közép-dunántúli Vízügyi igazgatóság igazgatója, Tóth Ferenc a Tolna megye kormánymegbízottja (a Tolna Megyei Védelmi Bizottság elnöke) és Dr. Bakondi György altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója meglátogatták a bátai önkormányzati védekezést, amelyhez a vízügyi igazgatóság szakemberei jelentős segítséget nyújtottak.

A nagyvízi mederben elhelyezkedő több utcában a megfeszített munka ellenére is sor került a lakosság egy részének kitelepítésére, az életvédelem és az önkormányzati védmű állapota miatt.


Védekezés Bátán


Ártéri ingatlanok bevédése Bátán

Orbán Viktor miniszterelnök nagyra értékelte, megköszönte a vízügyi szakemberek, tűzoltók, rendőrök, valamint a civil önkéntesek és a katasztrófavédelem megfeszített munkáját.

A védekezést személyesen irányította a miniszterelnök


Vissza


File Attachment Icon
Bata_j.jpg