Duna Nap 2009. Sióagárd

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi  Felügyelőséggel, valamint Bogyiszló, Szekszárd, Sióagárd, Kölesd, Zomba, Tengelic siómenti önkormányzatok  polgármestereivel közösen  június 20-án Sióagárdon Duna Napot rendezett. Igazgatóságunk az I. Boni- fok – Barankó vízitúrához, mely 2009. június 19-21. között került megrendezésre Igazgatóságunk Széchenyi István Sportegyesülete szervezésében, valamint a Sióagárdi Önkormányzat szervezésében a Sióagárd-Leányvárban megrendezésre került XV. Sió-menti Országos Halfőző verseny programjaihoz kapcsolódva szellemi vetélkedővel, Duna-totóval készült.
Érdemes volt ellátogatni a rendezvényre, hiszen a színes és gazdag programkínálatban hagyományőrző együttesek műsora, zenei koncertek, valamint Szent Iván éji tűzugrás is szerepelt, s mindezek mellett a Duna-totó kérdéseire helyesen válaszolók között apró ajándékok, úgymint pólók, plakátok, térképek, noteszek, naptárak, ceruzák, kitűzők, matricák kerültek kisorsolásra, melyeket a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium bocsátott rendelkezésünkre, ezúton is külön köszönjük szíves együttműködésüket és segítségüket.
A nap igen tartalmasan telt a résztvevők számára, mindenki találhatott érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot a programok között.
Háry Jánost, Sióagárd polgármesterét köszönet illeti segítségéért, egy pavilont biztosított Igazgatóságunk részére a Duna Nap lebonyolításához.
Az Igazgatóságunk által összeállított totót mintegy 50-60 fő töltötte ki. A vállalkozó kedvű érdeklődők között szép számmal voltak fiatalok és idősek egyaránt. A totót kitöltők közül a többség minden kérdésre helyes választ adott, de természetesen voltak tippelők is.
Összességében elmondható, hogy jó hangulatban telt a nap.
Igazgatóságunk csapata benevezett a XV. Sió-menti Országos Halfőző versenyre is, melyen sikeresen szerepelt, az eredményhirdetést követően a különdíjat vehette át.

Homoki-Fekete Éva
KÖDU KÖVÍZIGA csapat tagjai:
Gyalus József, Sági Zoltán, Nagy István
Vissza