Új információs tábla a Balatonról Szemesen

Az információhoz, adatokhoz való egyszerű és pontos hozzáférés napjainkban az élet egyre több területén válik alapkövetelménnyé. Nincs ez máshogy a vízügyi adatokkal sem, különösen a nagy érdeklődéssel kísért Balatonon nem. A KÖDU-KÖVIZIG már eddig is igyekezett a lakosságot minden helyzetben naprakész és releváns adatokkal ellátni. Ennek jegyében kerültek kihelyezésre a siófoki és a balatonfüredi információs táblák, melyeken a Balatonra vonatkozó legfontosabb adatokat ismerheti meg minden érdeklődő.

Az elmúlt időben tovább bővült ezen táblák sora. Háromoldalú együttműködés keretében a Balaton Fejlesztési Tanács, a Balatoni Hajózási Zrt. és cégünk egy új, az eddigieknél még fejlettebb és több adatot megjeleníteni képes információs táblát helyezett el a balatonszemesi kikötőben, a jegypénztár falán. A Balatoni Hajózási Zrt. és igazgatóságunk korábbi megállapodása alapján már huzamosabb ideje rendelkezésünkre állt egy biztonságosan lezárható helység az új jegypénztár épületében, ahol az adatrögzítő és az internetes kapcsolatot biztosító eszközöket helyezhettük el. Most alkalom nyílt arra, hogy az itt gyűjtött és tárolt adatokat egy információs táblán a kikötőt használó nagyközönség részére is elérhetővé tegyük. Jelentős segítség ez a vitorlázók, hajósok, horgászok és más kilátogató vendégek számára.

A kijelzett adatok 10 percenként frissülnek, amit az adatgyűjtő és tároló rendszerrel kialakított közvetlen digitális kapcsolat tesz lehetővé. Ez a korábbiakhoz képest jelentős előrelépést biztosító új fejlesztés. Ráadásul a megismerhető időjárási és vízállapotra vonatkozó adatok köre is bővült. Az új táblán a vízhőmérséklet és az átlagos vízállás mellett, a levegő hőmérsékletét, páratartalmát és nyomását, valamint az aktuális szél irányát és sebességét is feltünteti a számítógépes rendszer. Reméljük, hogy a tábla a széles közönségnek és a szakmának egyaránt megelégedésére látja majd el feladatát.


Egri-Nyári Barnabás
KÖDU-KÖVIZIG


Vissza