Nyugdíjas búcsúztató

Napfényes novemberi délután, Agárd.

Apránként, 4-5 fős csoportokban – ennyien férünk el egy autóban – szállingóznak a vízgyűjtő-gazdálkodási osztály dolgozói a tófelügyelőségre. A hangulat remek, vidáman köszönti egymást az aktív dolgozók és a „sétáló idejüket” töltő kezdő nyugdíjasok csapata. „Na, mit sütöttél nekünk?” – hangzik rögtön a kérdés Mágóné Magdikának, aki már sorolja és mutatja is, hogy mi minden vár délután ránk. Közben Palágyi Józsi kínál minket egy kis aperitiffel. És még csak az előtérig jutottunk! Markó Béla és Jávori Gabika bent a tárgyalóban köszönt minket, lázas munkával készítik a szendvicseket.

Míg teljes lesz a létszám, van idő kisétálni a mólón a tópartra néhány képet készíteni a tóról, a madarakról és a túlpartról. Gyönyörű napsütés, lágy szellő, szinte romantikus, de most nem ezért jöttünk. Nyugdíjas búcsúztató. Egyszerre négyen. Ráadásul ketten egy csoportból, nem lesz könnyű nélkülük. Sőt idén (2009) már tartottunk egyet, Nagy Gyuriét. Nekem hol lesz, én is fogok így hiányozni nekik? Ilyesmik járnak a fejemben, de már sürgetően integetnek, hogy kezdődne a banzáj, igyekezzünk befelé!

Tóth Sándor osztályvezetőnk üdvözölte az osztályt, aztán elköltöttünk az ünnepi ebédet. Gyors tereprendezés után egyenként, az életpálya ismertetésével köszöntöttük a nyugdíjasokat, melyet most írásban is megteszünk. Haladjunk betűrendben!

Mágó Károlyné 1965-ben végezte tanulmányait a Gép- és gyorsíró szakiskolában. Még ebben az évben elhelyezkedett a Fejér és Komárom megyei Tejipari Vállalatnál. Kezdetben leíróként, később titkárnőként, az utolsó években pedig gondnokként tevékenykedett, 1976-ban és 1979-ben kiváló dolgozó. Munkaviszonyának megszűnte után néhány hónapig dolgozott helyettesítőként az APEH-nál. 1999 augusztusa óta dolgozott nálunk, mint osztályadminisztrátor. 2002-ben munkája elismeréseként igazgatósági elismerésben részesült.

Markó Béla 1967-ben szerzett bányageológusi diplomát a miskolci egyetemen, majd 1975-ben hidrogeológusi szakmérnöki kurzuson vett részt. Dolgozott az Országos Érc- és Ásványbányák Vállalatnál, valamint a Fejér Megyei Bauxitbányáknál. A vízgazdálkodási osztály felszínalatti vizek csoportjánál 1985 májusa óta dolgozik. Tanácsosi címet kapott 1992-ben, majd 2006-ban igazgatósági elismeréssel jutalmazták.

Szabóné Jávori Gabriella 1971-ben szerzett technikusi oklevelet a Jáky József technikumban. Még ebben az évben elkezdett dolgozni igazgatóságunknál, a vízgazdálkodási osztály felszín alatti vizekkel foglalkozó csoportjában. 1978-ben üzemmérnöki oklevelet szerzett a bajai főiskola vízellátás–csatornázás szakán. Szorgos, alapos munkáját megbecsülték: 1983-ban kiváló dolgozó elismerést, 1999-ben igazgatói elismerést, 2001-ben tanácsosi címet, 2008. augusztus 20-án pedig miniszteri elismerő oklevelet kapott.

Palágyi József első és egyetlen munkahelye az, 1968-ban az érettségit követően rögtön itt helyezkedett el. Munkája mellett tanult, útépítő technikusi végzettséget szerzett 1978-ban. Kezdetben a tervezési osztályon geodétaként dolgozott, majd az egység megszűnése után a vízgazdálkodási osztály vízrajzi üzemeltetési csoportjához került. 1983-ban kiváló dolgozó.

Köszöntöttük még Nagy Gyurit (középhaladó nyugdíjas) is. A vízrajzosok hagyománya, hogy a nyugdíjba vonuló kollégáknak Vízmérce Rendet adományoznak. Ennek a kitüntetésnek a szokásos átadása az Országos Vízrajzi Értekezleten szokott történni, azonban különböző okok miatt az értekezlet résztvevői nevében csak most tudtuk átadni neki ezt a címet. Ezután múltidézésként megnéztünk egy régi videofelvételt egy osztálykirándulásról, és hallgattuk a kalandos sztorikat, vicces történeket.

A buli egész kora estig tartott remek hangulatban. Reméljük, hazavitték nyugdíjasaink ezt a kellemes hangulatot és jókedvvel fognak emlékezni ránk! Egészséget és tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk nekik!

(Időközben érkezett a szomorú hír, hogy Szabóné Gabika kolléganőnk türelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt. Emlékét megőrizzük!)

A vízgyűjtő-gazdálkodási osztály dolgozói 2009-ben

kávé
Vissza